Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ars Musica Concertkoor & Orkest (Matthäus Passion)

maart 20 @ 7:30 pm - 11:00 pm

Matthäus Passion | Oudewater | Ars Musica Concertkoor & Orkest

Grote of St. Michaëlskerk, Oudewater

Bach vertelde met zijn Matthäus Passion op muzikale meesterlijke wijze het lijdensevangelie van Christus. Hoogte- en dieptepunten in het verhaal, verraad, spot, verdriet, vertwijfeling en liefde worden meeslepend vertolkt door koor en orkest.

Eeuwen geleden werd het muziekstuk voor het eerst op Goede Vrijdag uitgevoerd en nog steeds trekt het jaarlijks volle zalen. Voor heel wat mensen is de ‘Grote Passie’ de grootste muzikale schepping aller tijden. Voor velen raakt zij een extra snaar, omdat de teksten regelrecht uit de Bijbel komen.

Ars Musica voert deze prachtige muziek uit in de Grote of Sint-Michaëlskerk in Oudewater. Op zaterdag 20 maart 2021 vertolken het Ars Musica Concertkoor en Orkest en verschillende topsolisten onder leiding van Patrick van der Linden dit meesterwerk. Op meeslepende en integere wijze laten zij u het eeuwenoude, aangrijpende verhaal opnieuw beleven. De inhoud van de tekst, de prachtige vertolking en de verstilling draagt u de rest van de Passietijd met u mee.

Prijzen:
Vip € 80
Rang 1 €44
Rang 2 €35
Rang 3 €25
Studenten €18

Gegevens

Datum:
maart 20
Tijd:
7:30 pm - 11:00 pm
Evenement Categorieën:
, , , , , , , , ,