Chloë Elsenaar (1997) is in Zuid-Groningen geboren en heeft als 6-jarige haar eerste vioolles van Gea v.d. Woude gekregen. Na een aantal jaren is ze lessen gaan volgen bij de Zwolse Vioolacademie van Adriaan Stoet. Op zevenjarige leeftijd kreeg ze haar eerste eervolle vermelding bij het Haydn Muziek Festival.

Ze won de eerste prijs bij ‘Speel je in de kijker’ en mocht daardoor soleren met vier leden uit het Valerius ensemble. Bij het Utrechts muziekfestival kreeg ze een eervolle vermelding (kwartet) en bij het Prinses Christina Concours (solo). Een paar jaar later won ze de tweede prijs op het Prinses Christina concours (regio oost) en mocht vervolgens naar de Dag van de Genomineerden in Den Haag.

Chloë heeft verschillende masterclasses gevolgd bij Christiaan Bor en Emmy Verhey en  Borika van den Booren. Ze mocht spelen op het Kamermuziek Festival tussen Maas en Waal van het Reizend Muziekgezelschap.
Met JSO de Vuurvogel heeft Chloë verschillende keren op het Bevrijdingsfestival in Zwolle gespeeld en de tweede prijs gewonnen op het nationaal concours voor jeugdsymfonieorkesten. Met dit orkest is ze op tournee naar Zuid-Frankrijk geweest en in de zomer van 2014 naar Spanje. Ze is bij dit orkest twee jaar concertmeester geweest. Momenteel maakt ze deel uit van het orkest van Ars Musica.

Vanaf oktober 2015 is zij meerdere keren met het Hollandkoor o.l.v. Jan Quintus Zwart naar Israël geweest om samen met Jan Lenselink (piano) en Noortje van Middelkoop (panfluit) het koor te begeleiden.
Hiernaast speelt zij in verschillende ensembles  (o.a. ‘Che vanno’ & Trio Animando) waarmee zij zowel solo optredens verzorgd als koren begeleidt.

Chloë is cum laude afgestudeerd aan het conservatorium te Zwolle bij hoofdvakdocent Adriaan Stoet. Zij doet nu haar Master-opleiding aan het conservatorium te Utrecht bij Violiste Carla Leurs.

Zij bespeelt een viool die gebouwd is in het begin van de twintigste eeuw naar de traditie van ‘Markneukirchen’- school. De bouw is geïnspireerd op de beroemde Cremonese-school.
Vandaar dat er een etiket van Stradivarius in zit. De opvallend ronde warme toon is kenmerkend voor dit ‘Stradivarius’ model.

De strijkstok die Chloë gebruikt is een ‘ W. Dörfler ‘

DSC00921-2

Masterclasses bij:
* Emmy Verhey
* Christiaan Bor
*
 Borika van den Booren