2016-09-25 Israëlzondag in Het Baken te Ommen

geplaatst in: begeleiden, Duo, Kerkdienst | 0

‘Je oudste broer’ centraal in kerkdienst csm_20161002-sedermaaltijd-met-asaf-pelled_813470baf5

Kerkdienst Israël, 2 oktober, 09.10 uur, NPO 2

Op zondag 2 oktober is het Israëlzondag. Speciaal voor deze zondag zendt de EO een kerkdienst uit vanuit ‘Het Baken’ in Ommen-West. Aan de hand van het thema: ‘Je oudste broer’, gaat ds. Henk Siegers in zijn overdenking in op de Joodse wortels van het christelijk geloof en wat joden en christenen van elkaar kunnen leren.

“Een oudere broer, heb ik die dan en wie is hij?”, vraagt dominee Siegers zich in zijn overdenking af. “Ben jij je bewust van de Joodse wortels van je geloof? Wat kunnen en willen we van elkaar leren?” Tijdens de jaarlijkse Israëlzondag staan de kerken binnen de Protestantse Kerk in Nederland in hun prediking, gebeden en liederen stil bij de plaats van Israël in Gods plan. In het kader van Israëlzondag zendt EO een kerkdienst uit waarin de omroep op zoek gaat naar ‘de oudste broer’. In zijn overdenking laat ds. Henk Siegers zien hoe mooi en hoe belangrijk het is dat het Joodse volk en niet-Joodse volkeren samen aan één tafel zitten en elkaar blijven zoeken. Tijdens de uitzending zijn er fragmenten te zien van een Messiaanse sedermaaltijd met onder andere Inge Rozema-Venema en Asaf Pelled.

Tijdens de kerkdienst verzorgen Roelof Elsinga (orgel), Henk Ruiter (vleugel), Chloë Elsenaar (viool), Maurice en Janita van Dijk (trompet), Erik Olsman (contrabas/basgitaar) en Abke Bruins (solozang) de muziek.

2016-09-25-het-baken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *