Chloë Elsenaar naar Het Orkest Van Nederland?

geplaatst in: Solo, TV opname | 0

koninklijk concert gebouw - Het Orkest Van Nederland
Zondag 7 december is de eerste van de vier wekelijkse afleveringen.

Vijfhonderd kandidaten strijden mee om een plek (stoel) in Het Orkest Van Nederland. Zij moeten drie auditierondes ‘overleven’, voordat zij zeker zijn van een plaats in het orkest.
Zou Chloë door de selectie komen en een stoel bemachtigen? Of……zelfs een gouden stoel ontvangen. Een speciale prijs die de kandidaten kunnen winnen tijdens de voorronden. Dit is een vrijstelling van de verdere audities en de zekerheid van een plaats in het orkest.
De 65 beste kandidaten mogen een concert geven in het Koninklijk Concertgebouw van Amsterdam die live wordt uitgezonden door RTL4 op maandagavond 22 december.

Het programma wordt gepresenteerd door het duo Martijn Krabbé en Dominic Seldis, bekend contrabassist én lid van het Koninklijk Concertgebouworkest.presentatoren OvN Het Orkest Van Nederland

Kijk de komende 3 zondagen naar de jacht van de onderstaande jury om de 65 meest getalenteerde muzikanten te vinden.

De professionele jury van Het Orkest Van Nederland bestaat uit 5 personen

Tania Kross
Mezzosopraan Tania Kross werd geboren te Curaçao. Zij behaalde cum laude haar Bachelor en Masterdiploma aan het Utrechts Conservatorium. Al tijdens haar opleiding won zij verschillende concoursen. Na haar studie was zij lid van de Opera Studio in Amsterdam en werd zij door Het Concertgebouw verkozen tot “Rising Star”. De zangeres werkte mee aan verscheidene operaproducties en heeft drie cd’s op haar naam staan. Haar eerste cd is onderscheiden met de Edison Music Awards Publieksprijs.
www.taniakross.com

Ronald Molendijk
DJ Ronald Molendijk begon zijn muzikale loopbaan in de jaren 80 in het Rotterdamse nachtleven. Inmiddels is Ronald een veelgevraagde DJ op nationale en internationale feesten, festivals en clubs. Hij is met Jeroen Rietbergen de oprichter van de groep Soulvation.
www.ronaldmolendijk.com

Simone Lamsma
Nederlandse violiste Simone Lamsma wordt door critici en publiek wereldwijd geprezen. Door dirigent Jaap van Zweden wordt ze omschreven als één van de meest toonaangevende violisten ter wereld. Simone treedt wereldwijd op met befaamde dirigenten en orkesten.
www.simonelamsma.com

Wibi Soerjadi
Wibi Soerjadi is een bekend Nederlands concertpianist en componist. Als elfjarige jongen begint Wibi met het bespelen van de piano.Al snel blijkt hij zeer talentvol te zijn en wint op jonge leeftijd al diverse prijzen. In 2011 vierde hij alweer zijn 30-jarig jubileum.
www.soerjadi.com

Jan Willem de Vriend
Jan Willem de Vriend is sinds 2006 chef dirigent bij Het Symfonie orkest in Enschede en benoemd tot ‘Principal’ dirigent bij het Residentie orkest vanaf seizoen 2015/2016.
www.janwillemdevriend.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *